Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sernik bananowy

Opis przygotowania

Twaróg pokruszyć do kielicha miksera. Wsypać mąkę. Wybić jajka. Dodać cukier i ekstrakt waniliowy. Otrzeć skórkę z cytryny. Dolać sok. Dorzucić obrane banany. Wszystko dobrze zmiksować. Masę przelać do tortownicy (średnica 25 cm, foremka wyścielona papierem do pieczenia, boki wysmarowane masłem).

Piec przez 45 minut w temp. 180 st. C.

Czekoladę roztopić w garnuszku nad kąpielą wodną. Dodać masło orzechowe. Wlać śmietankę. Wymieszać. Polewą udekorować wystudzony sernik. Brzeg posypać orzeszkami ziemnymi.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 558
Ewa gotuje - odc. nr 558

W kolejnym programie Ewa Wachowicz zaskoczy widzów nietypowym podejściem...

 

Podobne przepisy

Domowy chleb

Zrobić tzw. krótki zakwas (np. wieczorem dnia poprzedzającego pieczenie). Drożdże roz ...

Winne ciasto czekoladowe

Aromatyczne, czekoladowe, z bakaliami...

Pieczeń ze schabu

W jednym garnku!

Rogaliki krucho-drożdżowe

Z domowymi powidłami;-)

Wróć do listy przepisów