/ Przepisy / Krem z ziemniaków i pora

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Kawałek pora umyć i posiekać w półplasterki. Warzywa przełożyć do garnka. Zalać wywarem i ugotować.Gdy ziemniaki zaczną się rozpadać, zupę zmiksować. Przyprawić do smaku solą i białym pieprzem.Nałożyć do miseczki. Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę. Na środku zrobić kleks gęstej śmietany i ułożyć plastry wędzonego łososia.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 407
Ewa gotuje - odc. nr 407

Jesienią polskie ziemniaki są najsmaczniejsze, więc nie może ich zabraknąć...

 

Podobne przepisy

Sałatka na warzywach z rosołu

Zwana też sałatką polską;-)

Szaszłyki z warzyw i oscypka

Z grilla dla wegetarian!

Chłodnik po warszawsku

Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...

Kapusta kiszona z marchewką i granatem

Naturalny probiotyk i solidna dawka witaminy C;-)

Wróć do listy przepisów