Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne. Pokroić na ćwiartki i obgotować w syropie cukrowym. Przełożyć do słoików. Dorzucić korę cynamonu, goździki i wanilię. Syrop ponownie zagotować i zalać owoce. Słoiki zakręcić i odwrócić do góry dnem. Można zapasteryzować.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę kalafiorową z domowymi kluseczkami...
Żółtka oddzielić od białek. Białka z solą ubić na sztywno, utrwalić cukrem i cukrem waniliowym ...
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Czekoladę połamać na kawałki, wrzuci ...
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na stolnicę przesiać mąkę z pros ...
Banany ułożyć na ruszcie, opiec z obu stron (skórka powinna sczernieć). Zdjąć z ruszt ...