Dla wszystkich zmęczonych Bożym Narodzeniem i Sylwestrem kulinarny oddech od świątecznego stołu… - Potrawy będą proste, a ich składniki powinny się znaleźć w każdej lodówce. Po świętach na pewno sporo zostało! – mówi Ewa Wachowicz. W programie przygotuje delikatnego, wędzonego łososia z sosem tatarskim na bazie domowego majonezu (zamiast łososia można dać wędlinę). Na deser gospodyni tego magazynu kulinarnego upiecze babeczki z kajmakiem i wisienką – idealne na karnawał! W odcinku zobaczymy też jak domowym sposobem zamarynować pieczarki – wedle receptury nagrodzonej przez panią Ewę.
Jajko wybić do miski i roztrzepać, dodać cukier, sól, ocet i ubić na pianę. Stopniowo ...
Żółtka utrzeć z majonezem i musztardą. Dodać drobno posiekane białka, korniszony i pi ...
Pieczarki umyć (nie obierać ze skórki), małe zostawić w całości, większe przekroić na ...
Przesianą mąkę z cukrem pudrem i masłem posiekać nożem. Dodać żółtka lekko rozbite wi ...