/ Przepisy / Dip orzechowy

Opis przygotowania

Sos sojowy połączyć z sokiem z limonki i sokiem jabłkowym, posłodzić. Dodać chili (papryczkę pozbawić nasion i drobno posiekać).

Wymieszać z masłem orzechowym - by łatwiej połączyło się z płynem, można włożyć je na 20 sekund do kuchenki mikrofalowej lub podgrzać w gorącej kąpieli wodnej.

Dorzucić posiekane orzeszki ziemne i kolendrę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 20
Ewa gotuje - odc. nr 20

Tym razem Ewa Wachowicz odwiedza krakowskie I Liceum Ogólnokształcące im....

 

Podobne przepisy

Napój miodowo-cynamonowy

Oczyszcza organizm!

Kruszaniec Bożenki

Wyjątkowo kruche, niesamowicie smaczne!

Domowa mieszanka przypraw

Receptura autorska;-)

Pieczeń ze schabu

W jednym garnku!

Wróć do listy przepisów