
Żeberka przyprawić solą, pieprzem i papryką (można odstawić na 2 godziny). Następnie obsmażyć na gorącym tłuszczu (np. oleju ryżowym lub arachidowym). Potem podlać wodą i dusić do miękkości 1-1 1/2 godziny. Na 20 minut przed końcem dodać kilka suszonych śliwek, moreli i jabłek. Żeberka wyjąć.
Do sosu dodać miód, ketchup i koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku, w razie potrzeby zagęścić mąką.
Do tak przygotowanego sosu włożyć żeberka. Zagotować.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu „Ewa gotuje” kuchnia iście szatańska....
Makaron... warzywny!
Ziemniaki obrać i pokroić w 2-3 cm talarki. Cebulę drobno posiekać i lekko zrumienić ...
Cukinie umyć. Jedną przekroić wzdłuż na pół, drugą pokroić w plastry przypominające gotowe sushi...
Pierogi z bryndzą i oscypkiem!