/ Przepisy / Krem z cukinii

Opis przygotowania

W garnku rozgrzać oliwę i zeszklić na niej posiekaną cebulę. Dorzucić pokrojony czosnek. Po chwili smarzenia dodać cukinie pokrojone w kostkę (jeśli są młode to nie trzeba ich obierać ze skórki). Zalać bulionem. Przykryć, doprowadzić do wrzenia i ugotować do miękkości.

Zupę zmiksować. Wlać zahartowaną śmietankę. Dodać masło. Doprawić solą i pieprzem.

Podawać z grzankami i serem feta. Udekorować bazylią.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 432
Ewa gotuje - odc. nr 432

Tym razem zobaczymy co zrobić na błyskawiczny obiad. Program zacznie się...

 

Podobne przepisy

Pietruszka kiszona

Razem z natką!

Placki z kiszonej kapusty

Bieszczadzkie fuczki

Naleśnikowy twist z jarzyną

Mocno zakręcona zapiekanka...

Krem z sałaty i szpinaku

A do tego bryndza!

Wróć do listy przepisów