Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Risotto selerowe

Opis przygotowania

Grzyby oczyścić i pokroić na dość duże kawałki. Podsmażyć na patelni na łyżce mocno rozgrzanego masła. Przełożyć do miski i odstawić.

Bulwę selera obrać i pokroić – najpierw w plastry, później w cienkie paseczki, następnie w drobną kosteczkę. Na patelnię po grzybach dać drugą łyżkę masła. Gdy się roztopi, wrzucić kostkę z selera. Po chwili smażenia dorzucić posiekaną cebulę. Podlać wywarem jarzynowym. Wlać wino i poczekać, aż odparuje. Zabielić śmietanką. Dorzucić usmażone grzyby i dusić przez 2-3 minuty. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zetrzeć ser. Dorzucić pietruszkę. Można udekorować czarnuszką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 405
Ewa gotuje - odc. nr 405

Tym razem Ewa zaskoczy widzów nietypowym wykorzystaniem popularnych w naszej...

 

Podobne przepisy

Zapiekanka po irlandzku

Pokrojoną cebulę zeszklić na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić...

Pieczeń na Wielkanoc

Receptura z "Wilczej Jamy" w Bieszczadach;-)

Filet z kurczaka w stylu caprese

Z mozzarellą i pomidorami!

Pstrąg na parze

Sprawione ryby natrzeć wewnątrz odrobiną soli. Do środka włożyć czosnek, koperek i po ...

Wróć do listy przepisów