Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka owsiane z bakaliami

Opis przygotowania

Masło roztopić w garnku. Do miski wsypać płatki owsiane, mąkę, sodę oczyszczoną, posiekane orzechy włoskie, pokrojone śliwki i morele. Dodać roztrzepane jajko i wymieszać. Posłodzić cukrem waniliowym. Wlać roztopione masło oraz miód. Wymieszać.

Dłonie zwilżyć wodą. Z masy uformować kulki, rozgnieść i ułożyć na blasze piekarnikowej, wyścielonej papierem do pieczenia.

Upiec na złoty kolor w temp. 180 st. C (ok. 25 minut).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 269
Ewa gotuje - odc. nr 269

Tuż po świętach warto zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Jak to zrobić?...

 

Podobne przepisy

Uśmiechnięte babeczki

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wysiekać z zimnym masłem. Żółtka utrzeć z cuk ...

Tarta z gruszkami

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier i cukier waniliowy...

Ciasto kruche z masą śliwkową

Przygotowanie ciasta zacząć od zrobienia masy śliwkowej...

Ciasto ucierane z kaszą manną

Naszpikowane śliwkami;-)

Wróć do listy przepisów