Ziemniaki i kapustę ugotować w oddzielnych garnkach. Kapusty nie odcedzać – powinna być kwaśna. Boczek pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię i na wolnym ogniu wysmażyć na skwarki.
Ziemniaki odcedzić. Dodać skwarki – wraz z wytopionym tłuszcze (część skwarków zostawić do dekoracji). Utłuc. Wymieszać z ugotowaną kapustą.
Przed podaniem okrasić skwarkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek inspirowany kuchnią śląska - Ewa pokaże, jak przyrządzić oberibę,...
Filety rozmrozić, przyprawić solą, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i skropić oliwą ...
Jednogarnkowy przysmak z Francji;-)
Z kurczakiem, boczniakami i szpinakiem...
Piersi natrzeć solą i tymiankiem, przyprawić pieprzem. Obsmażyć ze wszystkich stron n ...