/ Przepisy / Lomo saltado

Opis przygotowania

W misce wymieszać sos sojowy, ocet winny i olej. Przyprawić kuminem, solą i pieprzem.

Mięso pokroić w cienkie paski. Przełożyć do marynaty i dokładnie wymieszać. Przykryć i na minimum 30 minut wstawić do lodówki.

Dużą patelnię lub wok mocno rozgrzać. Wlać nieco oleju i szybko usmażyć zamarynowaną polędwicę.

Dorzucić pokrojone w pióra szalotki i cebule. Po chwili dodać posiekany w talarki czosnek, pokrojoną w paski paprykę i kawałki pomidorów (bez skórki i gniazd nasiennych). Smażyć przez chwilę.

Na talerzu udekorować kolendrą. Podawać z domowymi frytkami i ryżem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 443
Ewa gotuje - odc. nr 443

Następny program zacznie się od ceviche. Ta przystawka na zimno jest bardzo...

 

Podobne przepisy

Zrazy wołowe z węgierkami

Mięso pokroić w plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...

Fricando

Kataloński gulasz z dużymi kawałkami cielęciny...

Wołowina po burgundzku

Boczek pokroić w kostkę. Zrumienić...

Wątróbka cielęca z rusztu

Z dresingiem szałwiowym!

Wróć do listy przepisów