Proporcje na 2 litrowy słoik z szeroką szyjką.
Ogórki dokładnie umyć. Odciąć czubki. Pionowo i ciasno ułożyć w słoiku. Wcisnąć kawałki chrzanu (korzeń obrać i podzielić wzdłuż na 2-3 części – dzięki niemu ogórki będą jędrne i chrupiące).
Dodać czosnek, gałązkę kopru i ziele angielskie. Zalać gorącą solanką (na 1 litr wody – 3 dag soli). Przykryć chlebem. Zakręcić. Ogórki będą gotowe po 2-3 dniach.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa zaprasza na potrawy z ognia. Nie z rusztu,...
Solidnie nadziana!
Barowy klasyk - w moim wydaniu zamiast flaków są boczniaki!
Belgijski przysmak z włoskiego warzywa;-)
Składniki zmiksować lub wycisnąć...