/ Przepisy / Roladki z karczku

Opis przygotowania

Przygotować marynatę. Do miseczki wlać whisky, przecisnąć czosnek, dodać chili i oliwę. Wszystko razem wymieszać.

Karkówkę rozbić tłuczkiem. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem, po czym natrzeć marynatą – z jednej strony.

Na każdym plasterku ułożyć 2-3 suszone śliwki (wcześniej warto zalać je odrobiną alkoholu). Zwinąć i spiąć wykałaczką.

Ruszt posmarować oliwą i ułożyć na nim roladki (powinno być solidnie napalone). Gdy się zrumienią, opiec je z drugiej strony.

Po upieczeniu przełożyć na półmisek. Podawać w towarzystwie sałatki z rukoli i grillowanych warzyw.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 244
Ewa gotuje - odc. nr 244

Długi weekend w „Ewa gotuje” to obowiązkowo potrawy z rusztu....

 

Podobne przepisy

Bryzol z pieczarkami i jajem sadzonym

Kultowa potrawa z PRL-u...

Roladki wołowe z oliwkami

Mięso pokroić na plastry – w poprzek włókien. Przykryć folią, rozbić dość cienko...

Moussaka

Bodaj najbardziej znana grecka zapiekanka...

Knedle z kapustą i morelami

A do tego konfitura z cebuli;-)

Wróć do listy przepisów