/ Przepisy / Pieczarki z rusztu

Opis przygotowania

Pieczarki wyczyścić. Odciąć nóżki. Połowę kapeluszy wydrążyć. Wszystkie przełożyć na tackę, oprószyć solą i pieprzem.

Paprykę i kiełbasę pokroić w kostkę, wymieszać z serem startym na tarce o grubych oczkach i posiekanym ząbkiem czosnku. Serek wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Tak przygotowane farsze nałożyć do wydrążonych kapeluszy. Resztę posypać grubo posiekanym czosnkiem i skropić oliwą. Upiec na ruszcie.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 244
Ewa gotuje - odc. nr 244

Długi weekend w „Ewa gotuje” to obowiązkowo potrawy z rusztu....

 

Podobne przepisy

Sałatka ziemniaczana

Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę...

Pieczarki marynowane

Pieczarki umyć (nie obierać ze skórki), małe zostawić w całości, większe przekroić na ...

Racuchy a'la Jadzia

Z jajek, kefiru, mąki, soli i sody zrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Połą ...

Wróć do listy przepisów