Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka z marchewki

Opis przygotowania

Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na stolnicę przesiać m±kę z proszkiem do pieczenia. Dodać masło i wszystko siekać do momentu, aż uzyskamy kruszonkę. Dodać start± marchewkę i zarobić ciasto. Rozwałkować jak na pierogi. Wykroić kwadraty. Na czę¶ć nałożyć powidła i zwin±ć ruloniki, na pozostałe dać powidła i skleić przeciwległe rogi - na „kopertę". Ułożyć na blasze wysmarowanej masłem. Piec w temp. 180 st. C na złoty kolor (przez 25-30 minut). Jeszcze ciepłe przełożyć na półmisek i posypać cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 128
Ewa gotuje - odc. nr 128

Szaszłyki z karkówki z rusztu, ciasteczka z marchewki. - W tym roku tak...

 

Podobne przepisy

Ciasto z budyniem marchewkowym

Białka oddzielić od żółtek. Dodać szczyptę soli i ubić pianę. Pod koniec utrwalić cuk ...

Kruche ciasto jabłkami przekładane

Na stolnicę przesiać m±kę z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier i zimne masło. Wysie ...

Alfarojes

M±kę posiekać z masłem i proszkiem do pieczenia...

Wróć do listy przepisów