Masło roztopić. Dodać kakao, następnie cukier. Wymieszać. Dolać wodę oraz espresso. Po wystudzeniu partiami dodać mleko w proszku. Uprażone wcześniej migdały posiekać, herbatniki pokruszyć, dosypać do masy. Dolać rum i dokładnie wymieszać. Za pomocą folii spożywczej zrobić zgrabne wałki. Wstawić do lodówki. Po ok. 4 godzinach wyjąć, zdjąć w folię, oprószyć cukrem pudrem, zawinąć w szary papier (tak, by część leniucha wystawała), przewiązać rafią.
Podawać pokrojone w krążki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zdominują potrawy kuchni litewskiej....
Masło utrzeć, dodać słodzik, jajko, skórkę pomarańczową oraz kakao. Mąkę wymieszać z ...
Żelatynę rozpuścić w 50 ml gorącej wody. Truskawki zmiksować z cukrem. Śmietankę ubić ...
Na patelni roztopić masło, dodać sok z cytryny, miód oraz łyżkę rumu. Podgrzewać, aż ...
Z kokosem;-)