
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i upiec 3 placki.
Przygotować masę. Masło rozgrzać w garnku. Dodać ser (zmielony trzy razy), jajka i smażyć na wolnym ogniu.Gdy ser zacznie „bulgotać", dodać cukier, cukier waniliowy, budyń i mąkę ziemniaczaną. Sypać powoli przez sitko.
Gdy ponownie zacznie „bulgotać", można dodać drobno pokrojone bakalie. Odstawić. Gdy masa jest jeszcze ciepła, posmarować i złożyć placki. Można polukrować, posypać cukrem pudrem lub podać z dowolną polewą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gulasz segedyński, sernik gotowany Zwykło się mówić: Polak-Węgier dwa bratanki,...
Białka oddzielić od żółtek. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ...
Banany obrać, położyć na talerzu, delikatnie pokroić na plastry. Kiwi obrać, pokroić ...
Żeby go przygotować, wcale nie trzeba znać mandaryńskiego;-)
Kurczaka włożyć do zamykanego plastikowego worka. W miseczce wymieszać sok z limonki, ...