Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i upiec 3 placki.
Przygotować masę. Masło rozgrzać w garnku. Dodać ser (zmielony trzy razy), jajka i smażyć na wolnym ogniu.Gdy ser zacznie „bulgotać", dodać cukier, cukier waniliowy, budyń i mąkę ziemniaczaną. Sypać powoli przez sitko.
Gdy ponownie zacznie „bulgotać", można dodać drobno pokrojone bakalie. Odstawić. Gdy masa jest jeszcze ciepła, posmarować i złożyć placki. Można polukrować, posypać cukrem pudrem lub podać z dowolną polewą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gulasz segedyński, sernik gotowany Zwykło się mówić: Polak-Węgier dwa bratanki,...
Szklankę cukru, 2 całe jajka i 3 żółtka ubić mikserem, dodać szklankę maślanki i cien ...
Uwaga: Wszystkie składniki powinny być ogrzane do temperatury pokojowej!Z drożdży, cu ...
W mikserze utrzeć masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym - na puszystą, białą masę ...
Dno foremki (24x40 cm) wyłożyć połową herbatników. Na mleku ugotować budyń i, gdy prz ...