Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i upiec 3 placki.
Przygotować masę. Masło rozgrzać w garnku. Dodać ser (zmielony trzy razy), jajka i smażyć na wolnym ogniu.Gdy ser zacznie „bulgotać", dodać cukier, cukier waniliowy, budyń i mąkę ziemniaczaną. Sypać powoli przez sitko.
Gdy ponownie zacznie „bulgotać", można dodać drobno pokrojone bakalie. Odstawić. Gdy masa jest jeszcze ciepła, posmarować i złożyć placki. Można polukrować, posypać cukrem pudrem lub podać z dowolną polewą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gulasz segedyński, sernik gotowany Zwykło się mówić: Polak-Węgier dwa bratanki,...
Lekki deser na malinowym lustrze...
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodać cukier, wymieszany upr ...
Bez glutenu i bez laktozy - na mleku roślinnym, dla wegan!
Przygotować biszkopt. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, wymieszać. Mąkę ostrożnie p ...