Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sernik dyniowo-imbirowy

Opis przygotowania

Dynię pokroić na kawałki, wyczyścic z pestek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiec (35-45 minut, 180 st. C). Po upieczeniu obrać ze skórki i zmiksować. Dodać ser biały oraz serek mascarpone, budyń, masę krówkową, cukier puder, jajka, cynamon, gałkę muszkatołową, imbir, skórkę pomarańczową, esencję waniliową i śmietankę. Zmiksować.

Biszkopty pokruszyć (najlepiej za pomocą wałka), wymieszać z zarodkami, kakao, cukrem pudrem i olejem. Przełożyć do formy 24 x 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej masłem. Wyrównać. Wstawić na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.

Masę serowo-imbirową przelać na podpieczony spód. Wstawić na 1 godz. i 15 minut do piekarnika, nagrzanego do 170 st. C. Ciasto zostawić w wyłączonym piekarniku na 15-20 minut.

Na patelni uprażyć płatki migdałów. Wierzch sernika pokryć masą krówkową. Posypać uprażonymi płatkami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 231
Ewa gotuje - odc. nr 231

Ewa zaprasza na szybkie potrawy. Gotowanie zacznie od dania jednogarnkowego...

 

Podobne przepisy

Czekoladki pomarańczowe

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Pędzelkiem dokładnie rozprowadzić w każdym zaka ...

Crostata

Mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać na stolnicę i posiekać z zimnym ma ...

Sernik z bezą orzechową

A do tego masa budyniowa;-)

Sernik na krakersach z bananami i masłem orzechowym

Intrygujące połączenie soli i słodyczy...

Wróć do listy przepisów