Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sernik dyniowo-imbirowy

Opis przygotowania

Dynię pokroić na kawałki, wyczyścic z pestek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiec (35-45 minut, 180 st. C). Po upieczeniu obrać ze skórki i zmiksować. Dodać ser biały oraz serek mascarpone, budyń, masę krówkową, cukier puder, jajka, cynamon, gałkę muszkatołową, imbir, skórkę pomarańczową, esencję waniliową i śmietankę. Zmiksować.

Biszkopty pokruszyć (najlepiej za pomocą wałka), wymieszać z zarodkami, kakao, cukrem pudrem i olejem. Przełożyć do formy 24 x 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej masłem. Wyrównać. Wstawić na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.

Masę serowo-imbirową przelać na podpieczony spód. Wstawić na 1 godz. i 15 minut do piekarnika, nagrzanego do 170 st. C. Ciasto zostawić w wyłączonym piekarniku na 15-20 minut.

Na patelni uprażyć płatki migdałów. Wierzch sernika pokryć masą krówkową. Posypać uprażonymi płatkami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 231
Ewa gotuje - odc. nr 231

Ewa zaprasza na szybkie potrawy. Gotowanie zacznie od dania jednogarnkowego...

 

Podobne przepisy

Grillowane brzoskwinie z kremem mascarpone

Z truskawkami i prażonymi płatkami migdałów!

Ciasto herbatnikowe bez pieczenia

Dno foremki (24x40 cm) wyłożyć połową herbatników. Na mleku ugotować budyń i, gdy prz ...

Rolada jabłkowa

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodać cukier, wymieszany upr ...

Sernik orzechowy

Smaczny przekładaniec;-)

Wróć do listy przepisów