Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Granola

Opis przygotowania

Do miski wsypać płatki owsiane, dodać ziarno słonecznika, posiekane orzechy włoskie oraz sezam. Dolać miód, sok jabłkowy i olej. Dokładnie wymieszać i rozłożyć na blasze piekarnikowej, wyłożonej pergaminem.

Piec przez mniej więcej godzinę, od czasu do czasu mieszając (temp. 150 st. C). Wystudzić, po czym przesypać do zamykanego pojemnika.

Podawać z jogurtem i świeżymi owocami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 224
Ewa gotuje - odc. nr 224

Tym razem Ewa zaprasza na odcinek śniadaniowy. Zacznie od przygotowania...

 

Podobne przepisy

Scones

Szkockie bułeczki!

Domowy chleb

Zrobić tzw. krótki zakwas (np. wieczorem dnia poprzedzającego pieczenie). Drożdże roz ...

Pieczeń ze schabu

W jednym garnku!

Szynka z dzika w cieście

Dziczyzna w chlebie...

Wróć do listy przepisów