Mięso naciąć z dwóch stron i rozłożyć – tak, by uzyskać możliwie jak największy płat. Przykryć folią spożywczą i rozbić tłuczkiem (kotlet powinien być bardzo cienki). Oprószyć solą i pieprzem – z obu stron.
Obtoczyć mąką, zanurzyć w mleku roztrzepanym z jajkiem, następnie oprószyć bułką tartą (nadmiar strzepać). Usmażyć na mocno rozgrzanym maśle.
Podawać z gałązką koperku i cząstką cytryny.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Późną wiosną mamy już całkiem spory wybór świeżych warzyw. Dlatego też...
Inspirowane greckimi dolmades...
Kapustę kiszoną odcisnąć (sok zachować, może się przydać do dokwaszenia bigosu), posi ...
Mięso pokroić w plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...
Cielęcinę podzielić na zgrabne kotleciki (ważne, by przy każdym był kawałek kości, bo ...