
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do przestudzenia.
Serek przełożyć do miski. Wlać żelatynę i wymieszać. Truskawki pokroić na kawałki.
Do pucharków nałożyć trochę serka, pokruszyć nieco biszkoptów, nałożyć truskawki a na truskawki serek. Wstawić do lodówki, by deser stężał.
Udekorować całymi biszkoptami, truskawkami i miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Święta, święta i po świętach… Pora zrzucić „boczki”,...
Masło utrzeć z cukrem. Żółtka oddzielić od białek, stopniowo wmieszać do utartego mas ...
Mleko i śmietankę wlać do garnka. Dodać miąższ z laski wanilii...
Do białek dodać szczyptę soli, ubić pianę, pod koniec ubijania utrwalić cukrem. Dodać ...
Deser na zimno...