Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do przestudzenia.
Serek przełożyć do miski. Wlać żelatynę i wymieszać. Truskawki pokroić na kawałki.
Do pucharków nałożyć trochę serka, pokruszyć nieco biszkoptów, nałożyć truskawki a na truskawki serek. Wstawić do lodówki, by deser stężał.
Udekorować całymi biszkoptami, truskawkami i miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Święta, święta i po świętach… Pora zrzucić „boczki”,...
Galaretki rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej wody, lekko przestudzić ...
Na włoską nutę...
Dno foremki (24x40 cm) wyłożyć połową herbatników. Na mleku ugotować budyń i, gdy prz ...
Galaretki rozpuścić, wylać na płaskie talerze. Gdy zastygną, pokroić w kostkę i nałoż ...