W moździerzu wymieszać przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekaną natkę pietruszki i sól. Lekko utłuc. Dodać miękkie masło i dobrze rozetrzeć. Przełożyć do małego naczynia i udekorować natką pietruszki. Podawać do ryby.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa gotuje na parze! Zrobi dorsza z masłem czosnkowym oraz warzywa...
Jajka, cukier, sól i mleko wymieszać. Dodać mąkę, zmiksować. Dolać wodę i zmiksować n ...
Przygotować kanapkę z masłem, chlebem i szynką. Pokroić na małe, kwadratowe lub prost ...
Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać i przecisnąć przez praskę. Wystudz ...
Na stolnicę wysypać mąkę, dodać zimne masło z lodówki i wysiekać nożem. Gdy zawartość ...