Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Solferino

Opis przygotowania

Oliwę rozgrzać w garnku, wrzucić posiekane pory i cebulę. Zeszklić, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec dodać drobno pokrojony czosnek.

Ziemniaki obrać i zetrzeć wprost do podsmażonych warzyw. Zalać wywarem. Przykryć i gotować przez 10 minut.

Dodać groszek i przecier pomidorowy. Wymieszać i pod przykryciem gotować przez kilka minut.

Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zaciągnąć roztrzepanymi żółtkami.

Nałożyć na talerz. Na wierzch zetrzeć trochę mozzarelli.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 421
Ewa gotuje - odc. nr 421

Tym razem Ewa zabierze nas w kulinarną podróż po kuchniach świata. Zacznie...

 

Podobne przepisy

Chłodnik po warszawsku

Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...

Pak choi z patelni

Kapusta chińska na ciepło;-)

Sałatka jarzynowa

Nazywana też sałatką polską;-)

Pietruszka kiszona

Razem z natką!

Wróć do listy przepisów