Mięso przyprawić drobno posiekanym rozmarynem, papryką, gałką muszkatołową i bardzo drobno pokrojonymi filecikami z sardeli (anchois). Wybić jajko. Wsypać mąkę. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić.
Masę podzielić na 6 części. Mięsem obtoczyć jajka ugotowane na twardo. Oprószyć bułką tartą i usmażyć w głębokim tłuszczu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wielka Sobota, więc potrawy będą świąteczne! Zresztą nie tylko potrawy,...
W małej miseczce połączyć ze sobą roztopione masło, sok z cytryny i świeżo zmielony p ...
Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać posiekany czosnek. Przesmażyć. Zalać połową ...
Mięso pokroić na kawałki i lekko rozbić. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem...
Z oscypkiem...