Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Jajka po szkocku

Opis przygotowania

Mięso przyprawić drobno posiekanym rozmarynem, papryką, gałką muszkatołową i bardzo drobno pokrojonymi filecikami z sardeli (anchois). Wybić jajko. Wsypać mąkę. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić.

Masę podzielić na 6 części. Mięsem obtoczyć jajka ugotowane na twardo. Oprószyć bułką tartą i usmażyć w głębokim tłuszczu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 477
Ewa gotuje - odc. nr 477

Wielka Sobota, więc potrawy będą świąteczne! Zresztą nie tylko potrawy,...

 

Podobne przepisy

Schab sztygarski

Pieczeń dla górnika;-)

Podpłomyk z bobem i szparagami

Do tego ser pleśniowy i rukola!

Gęsie nóżki z kaszotto

Nóżki oprószyć solą. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem...

Udka z rusztu

Udka zluzować. Oprószyć solą i pieprzem...

Wróć do listy przepisów