Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kaszotto w piwie

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni na maśle. Dorzucić drobno pokrojony czosnek. Wymieszać. Dodać kaszę. Przesmażyć. Zalać piwem. Odparować, mieszając od czasu do czasu, by pęczak się nie przypalił.

Zalać gorącym wywarem jarzynowym. Gotować do miękkości, dolewając wywaru w razie potrzeby. Pilnować, by kasza nie przywarła do dna. Na samym końcu przyprawić solą do smaku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 201
Ewa gotuje - odc. nr 201

W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przygotuje potrawy rozgrzewające....

 

Podobne przepisy

Pasztet z selera

Seler i cebule zetrzeć na tarce o grubych oczkach - ew. zmiksować w malakserze z tark ...

Salsa oliwkowa

Składniki wrzucić do miksera, rozdrobnić, zalać sokiem z cytryny i oliwą, po czym zmi ...

Awanturka z pstrągiem

Nikt się nie kłóci, bo to pasta serowa z wędzoną rybą;-)

Sałatka z wołowiną i jajkiem poszetowym

Solidna porcja białka i witamin!

Wróć do listy przepisów