
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Pierwszą zostawić. Do drugiej dodać 2 łyżki suchego maku, do trzeciej 3 łyżki kakao.
Literatką lub dość dużym kieliszkiem wykrawać małe, okrągłe ciasteczka. Ułożyć na blaszkach natłuszczonych masłem i upiec w piekarniku.
Składać: białe-kakaowe-makowe. Jako masy do sklejania użyć kajmaku (puszkę mleka gotować we wrzątku przez minimum 1 1/2 godziny). Boki ciastek obtoczyć w kokosie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gołąbki w żurku pływające, ciasteczka karnawałowe. W pierwszym po Nowym...
Jajka zważyć wraz ze skorupkami. Następnie odważyć dokładnie po tyle samo masła, mąki ...
Do rondelka wybić żółtka, roztrzepać. Dodać 6 łyżek słodziku, skórkę otartą z cytryny ...
Z budyniem śmietankowym...
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 15 kwadratów tej samej wielkości. Ułożyć w tr ...