W miseczce wymieszać odcedzone z zalewy oliwki oraz pokrojone na kawałki plasterki łososia.
Dodać cząstki mandarynki. Na drobnej tarce zetrzeć skórkę z grejpfruta (niezbyt dużo), cytryny i pomarańczy. Z cytryny wykroić filety, wszystko dodać do miski.
Z grejpfruta i pomarańczy wycisnąć sok. Wlać do miski. Wymieszać i udekorować posiekaną kolendrą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa zaprasza Nas na oliwkową ucztę. Przygotuje pyszne przekąski...
Polska gąska po włosku, czyli cienko skrojony wędzony filet z gęsi domowej...
Świetna baza do pomidorówki lub sosu do spaghetti...
Świetnie smakują z oliwą i octem balsamicznym!
Cebulę pokroić w kostkę. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i zetrzeć ...