
Drożdże pokruszyć do miski. Zalać ½ szklanki ciepłej wody, dodać start± marchewkę, szklankę m±ki oraz jajka. Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do wyro¶nięcia.
Gdy ciasto zwiększy objęto¶ć, wsypać resztę m±ki, cukier i cukier waniliowy. Wymieszać. Wlać roztopione, lekko przestudzone masło. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułk± tart± foremki na babę – do ½ wysoko¶ci. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, by ciasto podrosło.
Piec przez godzinę w piekarniku rozgrzanym do 190 st. C.
Po wystudzeniu udekorować lukrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Choć Ewa uwielbia kuchnię międzynarodow± i będ±c za granic± zawsze kosztuje...
Wodę zagotować z masłem, cukrem i kakao. Do ciepłej masy wsypać zmielone herbatniki.Z ...
M±kę wysypać na stolnicę, dodać masło i wysiekać. Gdy tłuszcz jest dobrze rozdrobnion ...
Białka ubić, dodać cukier, żółtka, m±kę, budyń i proszek do pieczenia. Wymieszać. Cia ...
Serowe muffinki z sosem wi¶niowym...