Herbatę wsypać do koszyczka do parzenia. Umieścić w szklance, zalać gorącym mlekiem i odstawić.
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i utrzeć. Porcjami dodać mąkę i olej. Zmiksować. Dosypać proszek do pieczenia i sodę. Dodać napar herbaciany. Wymieszać. Dodać jogurt i ekstrakt z wanilii. Zmiksować i przełożyć do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia.
Wstawić na 45-50 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa sięgnie po potrawy kuchni irlandzkiej. W przygotowaniu pierwszego...
Białka oddzielić od żółtek. Ogrzane do temperatury pokojowej masło utrzeć z połową cu ...
Bez maszynki i bez mieszania podczas mrożenia!
Pracę zacząć od przygotowania ciasta ciemnego. Masło utrzeć z cukrem. Gdy masa jest j ...
Jajka wybić do dużej miski. Roztrzepać miotełką, dodać cukier i cukier waniliowy. Wym ...