Owoce sparzyć i odcedzić (powinny być suche), pokroić lub przepuścić przez maszynkę o grubych oczkach. Biszkopty zmielić w maszynce na najmniejszych oczkach.
Z jajek i cukru utrzeć kogel-mogel. Cały czas miksując dodać masło, zagęścić mączką biszkoptową. Wrzucić owoce, dolać rum. Dokładnie wymieszać.
Na andrucie rozprowadzić masę (warstwa powinna mieć 1,2 - 1,5 cm grubości). Przykryć drugim waflem. Przycisnąć, żeby się sklepiło (przydatna jest duża deska lub kilka książek).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, więc warto już pomyśleć o tym, jakie...
Ozdobiona czekoladą!
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo ...
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Czekoladę połamać na kawałki, wrzuci ...
Przesianą mąkę posiekać z masłem, dodać cukier, proszek do pieczenia, jajka, żółtka, ...