/ Przepisy / Torcik z jagodami

Opis przygotowania

W 2 szklankach wody rozpuścić 2 galaretki (smak zależy od użytych owoców). Śmietanę ubić, podczas ubijania dodać tężejącą galaretkę.

Dużą tortownicę wyłożyć połamanymi długimi biszkoptami, na to nałożyć dowolne owoce sezonowe (pokrojone) lub rozsypać owoce drobne, np. borówki amerykańskie. Masę śmietanowo-galaretkową wylać na owoce. Schłodzić w lodówce.

Ostatnią, trzecią galaretkę rozpuścić w półtorej szklanki wody. Na zastygnięte ciasto nałożyć warstwę dowolnych owoców i zalać tężejąca galaretką.

Można podawać z rozetką bitej śmietany.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 135
Ewa gotuje - odc. nr 135

Tym razem Ewa Wachowicz proponuje paprykę nadziewaną serem feta oraz pstrąga...

 

Podobne przepisy

Babeczki z owocami

Mąkę przesiać, dodać cukier i zimne masło, wysiekać nożem lub siekaczką, dodać żółtka ...

Szarlotka bez jajek

Jabłka umyć i osuszyć. Razem ze skórką zetrzeć na tarce o dość dużych oczkach, lekko ...

Parfait kawowo-waniliowy

Domowe lody z sosem czekoladowym!

Runo leśne

Jajka zmiksować z cukrem...

Wróć do listy przepisów