
W 2 szklankach wody rozpuścić 2 galaretki (smak zależy od użytych owoców). Śmietanę ubić, podczas ubijania dodać tężejącą galaretkę.
Dużą tortownicę wyłożyć połamanymi długimi biszkoptami, na to nałożyć dowolne owoce sezonowe (pokrojone) lub rozsypać owoce drobne, np. borówki amerykańskie. Masę śmietanowo-galaretkową wylać na owoce. Schłodzić w lodówce.
Ostatnią, trzecią galaretkę rozpuścić w półtorej szklanki wody. Na zastygnięte ciasto nałożyć warstwę dowolnych owoców i zalać tężejąca galaretką.
Można podawać z rozetką bitej śmietany.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz proponuje paprykę nadziewaną serem feta oraz pstrąga...
Wodę zagotować z masłem, cukrem i solą. Zmniejszyć płomień do minimum, dodać mąkę i e ...
Ziemniaki ugotować. Ciepłe zmielić lub przecisnąć przez praskę. Na ziemniaki pokruszy ...
Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę - ...
Brzoskwinie wrzucić na moment do wrzątku, następnie schłodzić pod zimną wodą i pozbaw ...