Ugotować bulion. Mięso wyjąć, pokroić na plastry i z obu stron dokładnie posmarować musztardą. Każdy kawałek zanurzyć w stopionym maśle i obtoczyć w bułce tartej. Przygotowaną w ten sposób wołowinę ułożyć w żaroodpornym naczyniu, polać pozostałym masłem i zapiec w piekarniku.
Podawać z puree ziemniaczanym i kiszonymi ogórkami. Dla lepszego efektu do ziemniaków można dać odrobinę oliwy truflowej.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przyrządzi sztukę mięsa… inaczej....
Wstążki z cukinii w klasycznym sosie z pomidorów.
Na Święto Niepodległości i św. Marcina!
Z dyni odciąć górną część, środek wydrążyć. Posolić i wstawić na ok. 15 minut do piekarnika...
Rybę wypatroszyć, pozostawiając głowę - usunąć jednak oczy i skrzela. Dokładnie umyć ...