Ugotować bulion. Mięso wyjąć, pokroić na plastry i z obu stron dokładnie posmarować musztardą. Każdy kawałek zanurzyć w stopionym maśle i obtoczyć w bułce tartej. Przygotowaną w ten sposób wołowinę ułożyć w żaroodpornym naczyniu, polać pozostałym masłem i zapiec w piekarniku.
Podawać z puree ziemniaczanym i kiszonymi ogórkami. Dla lepszego efektu do ziemniaków można dać odrobinę oliwy truflowej.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przyrządzi sztukę mięsa… inaczej....
Wykwintnie, choć jednogarnkowo;-)
Umyty i osuszony schab oprószyć solą i pieprzem, natrzeć majerankiem i skropić sokiem z cytryny...
Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno - jako wędlina.
Rybę wypatroszyć, pozostawiając głowę - usunąć jednak oczy i skrzela. Dokładnie umyć ...