Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sztuka mięsa inaczej

Opis przygotowania

Ugotować bulion. Mięso wyjąć, pokroić na plastry i z obu stron dokładnie posmarować musztardą. Każdy kawałek zanurzyć w stopionym maśle i obtoczyć w bułce tartej. Przygotowaną w ten sposób wołowinę ułożyć w żaroodpornym naczyniu, polać pozostałym masłem i zapiec w piekarniku.

Podawać z puree ziemniaczanym i kiszonymi ogórkami. Dla lepszego efektu do ziemniaków można dać odrobinę oliwy truflowej.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 87
Ewa gotuje - odc. nr 87

W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przyrządzi sztukę mięsa… inaczej....

 

Podobne przepisy

Gulasz z kaczki

Wykwintnie, choć jednogarnkowo;-)

Schab kresowy

Umyty i osuszony schab oprószyć solą i pieprzem, natrzeć majerankiem i skropić sokiem z cytryny...

Szynka w pomarańczach

Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno - jako wędlina.

Karp faszerowany grzybami

Rybę wypatroszyć, pozostawiając głowę - usunąć jednak oczy i skrzela. Dokładnie umyć ...

Wróć do listy przepisów