Ugotować bulion. Mięso wyjąć, pokroić na plastry i z obu stron dokładnie posmarować musztardą. Każdy kawałek zanurzyć w stopionym maśle i obtoczyć w bułce tartej. Przygotowaną w ten sposób wołowinę ułożyć w żaroodpornym naczyniu, polać pozostałym masłem i zapiec w piekarniku.
Podawać z puree ziemniaczanym i kiszonymi ogórkami. Dla lepszego efektu do ziemniaków można dać odrobinę oliwy truflowej.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przyrządzi sztukę mięsa… inaczej....
Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać posiekane cebulę i czosnek, zeszklić. Dos ...
Litewski przysmak! A zwie się kugelis;-)
Sprawionego karpia podzielić na dzwonka. Włożyć do miski, przełożyć cebulą, odstawić ...
Mięso pokroić w plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...