W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przyrządzi sztukę mięsa… inaczej. – Tak właśnie postanowiłam nazwać przepis na pikantną wołowinę w musztardzie z Dijon – zdradza pani Ewa. Zacznie jednak od przygotowania klasycznego wołowego bulionu. – O tej porze roku gorąco zachęcam do takich pożywnych, własnoręcznie robionych zup. Są bardzo zdrowe, bo wszystkie mikroelementy z jarzyn i mięsa przechodzą do wywaru! – mówi Wachowicz. Następnie, zamiast podać wołowinę w sosie chrzanowym, autorka programu zapiecze gotowane mięso z dodatkiem francuskiej musztardy. Ale to nie koniec ekstrawagancji! Do wołowiny będzie puree ziemniaczane okraszone toskańską oliwą z dodatkiem najdroższych grzybów świata – trufli. Na deser pani Ewa upiecze ciasto typowo polskie, a nawet krakowskie – naszpikowany bakaliami cwibak.
Białka oddzielić od żółtek. Ogrzane do temperatury pokojowej masło utrzeć z połową cu ...
Ugotować bulion. Mięso wyjąć, pokroić na plastry i z obu stron dokładnie posmarować m ...