Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sandacz na makaronie z cukinii

Opis przygotowania

Topinambur obrać, pokroić na krążki o grubości ok. 1  1/2  cm. Ugotować al dente. Przed podaniem usmażyć na klarowanym maśle na złoty kolor.

Cukinie pokroić na paseczki na mandolinie. Fenkuł pokroić w drobną kostkę. Przyprawić i wszystko razem przesmażyć na klarowanym maśle.

Z grejpfruta wykroić filety, rozdrobnić, lekko posolić, dolać oliwę, dodać drobno posiekaną świeżą kolendrę.
Z sandacza wykroić filety, przyprawić solą i pieprzem, natrzeć oliwą i odstawić na 10 minut. Usmażyć z obu stron na klarowanym maśle - najpierw przez 3-4 minuty skórą do dołu, następnie obrócić i dosmażyć. Masło można aromatyzować tymiankiem lub czosnkiem. Rybę można też ugotować na parze.

Cukinię z fenkułem przełożyć na talerz, nałożyć 2-3 filety z sandacza, dookoła ułożyć topinambur. Udekorować sosem z grejpfruta i kwiatami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 169
Ewa gotuje - odc. nr 169

W tym odcinku sandacz z cukinią i piramida limonkowa na deser

 

Podobne przepisy

Pieczony filet z pstrąga

Ryba z samego serca Ojcowskiego Parku Narodowego;-)

Karminadle

ięso przełożyć do miski. Przyprawić roztartym w dłoniach tymiankiem...

Zapiekanka po irlandzku

Pokrojoną cebulę zeszklić na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić...

Ryba w niebieskim sosie

Na maśle podsmażyć cebulę. Gdy lekko się zezłoci, dodać pokruszony ser. Mieszać, aż s ...

Wróć do listy przepisów