Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka z arbuza i fety

Opis przygotowania

Arbuza pokroić w dużą kostkę i małym nożykiem usunąć wszystkie pestki. Wrzucić do dużej miski. Ser feta odsączyć na sicie, pokroić w troszkę mniejszą kostkę, niż arbuza, i dorzucić do miski. Miętę i bazylię poszarpać na mniejsze kawałki, dodać do sałatki.

Do szklanki wycisnąć sok z cytryny i dodać miód (najlepszy będzie lipowy lub wielokwiatowy). Mieszać do momentu, aż rozpuści się w soku. Sosem polać sałatkę i delikatnie wymieszać - najlepiej drewnianą łyżką. Na talerzu można udekorować świeżą miętą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 107
Ewa gotuje - odc. nr 107

”Miętowa sałatka z arbuza i sera feta, amerykańskie babeczki”...

 

Podobne przepisy

Pikle z marchewki

W kształcie wstążek;-)

Cezar na wynos

Sałatkowa klasyka w wersji do pracy;-)

Surówka z marchewki

Marchewkę poszatkować do miski na szatkownicy do ogórków lub pokroić w cienkie krążki ...

Pikle fasolkowe

Z fasolki szparagowej...

Wróć do listy przepisów