Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka balsamiczna z rukoli

Opis przygotowania

Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Dodać musztardę, ocet, sok z cytryny i małym strumyczkiem oliwę. Dolać ocet balsamiczny. Sos powinien mieć kremową konsystencję - zbyt gęsty trzeba rozcieńczyć łyżką wody.

Do rukoli dodać kilka przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych, zalać sosem, wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 44
Ewa gotuje - odc. nr 44

W kolejnym odcinku swojego magazynu kulinarnego Ewa Wachowicz upiecze na...

 

Podobne przepisy

Miodowe ogórki małosolne

Dodatek do mięs lub sałatek...

Sałatka z tuńczykiem

Sałaty poszarpać do miski. Dorzucić oliwki, kapary, pokrojone pomidory, jajka, pa ...

Sałatkowy mix z dresingiem malinowym

Sałaty poszarpać do miski. Dodać pokrojoną paprykę i przekrojone na pół pomidorki kok ...

Sałatka siódemka

Z grillowanym boczkiem;-)

Wróć do listy przepisów