Tym razem odcinek „komunijny” – maj jest w Polsce miesiącem I komunii świętych. Jeśli komunia, to i komunijne przyjęcie! Przyjedzie najbliższa rodzina, rodzice chrzestni, a przede wszystkim sporo dzieci. Co podać na obiad, żeby wszystkim smakowało? A jednocześnie było proste w przygotowaniu, bo przecież komunia to masa innych obowiązków. – Na tą szczególną uroczystość polecam kieszonki schabowe, faszerowane serem - w wersji dla dzieci, nadziane farszem pieczarkowym dla dorosłych – mówi Ewa Wachowicz.Na deser będzie tort z migdałami i marcepanem – bardzo smaczny, bo ciasto robi się na brzoskwiniowym kisielu.
Jajka zmiksować z cukrem. Umieścić w kąpieli wodnej i miksować jeszcze przez 3-4 minu ...
Pieczarki obrać i drobno pokroić. Cebulę posiekać w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać ...
Sałaty umyć i osuszyć. Poszarpać do miski. Polać sosem przyrządzonym z wody, soku z c ...