Jabłka i nektarynki pokroić w plasterki. Wrzucić do rondla. Dolać 2 łyżki wody, dusić 7-10 minut, aż owoce zmiękną, ale się nie rozpadną. Dodać imbir, wystudzić. Przełożyć do formy żaroodpornej.
Jogurt wymieszać z cukrem pudrem i aromatem migdałowym, nałożyć na owoce, posypać brązowym cukrem, wstawić do piekarnika z grillem na 4-5 minut - zapiekać, aż cukier utworzy chrupiącą skórkę.
Podawać schłodzone.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tematem tego odcinka będzie dieta fitness. A co może być bardziej fitness,...
Mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z zimnym masłem. Dodać cukier, wymieszać, zrobić ...
Z arbuzem i ananasem...
Mąkę z masłem wyrobić nożem, dodać żółtka i śmietanę, wyrobić rękami. Włożyć do lodów ...
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, zasypać cukrem, rodzynkami i ...