Jabłka i nektarynki pokroić w plasterki. Wrzucić do rondla. Dolać 2 łyżki wody, dusić 7-10 minut, aż owoce zmiękną, ale się nie rozpadną. Dodać imbir, wystudzić. Przełożyć do formy żaroodpornej.
Jogurt wymieszać z cukrem pudrem i aromatem migdałowym, nałożyć na owoce, posypać brązowym cukrem, wstawić do piekarnika z grillem na 4-5 minut - zapiekać, aż cukier utworzy chrupiącą skórkę.
Podawać schłodzone.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tematem tego odcinka będzie dieta fitness. A co może być bardziej fitness,...
Mleko zagotować. Jajka wbić do garnka, wlać śmietanę, zmiksować...
Jajka wybić do miski i zmiksować z cukrem na białą, puszystą masę...
Jajka wybić do dużej miski. Roztrzepać miotełką, dodać cukier i cukier waniliowy. Wym ...
Z kremem paryskim!