
Jabłka i nektarynki pokroić w plasterki. Wrzucić do rondla. Dolać 2 łyżki wody, dusić 7-10 minut, aż owoce zmiękną, ale się nie rozpadną. Dodać imbir, wystudzić. Przełożyć do formy żaroodpornej. 
Jogurt wymieszać z cukrem pudrem i aromatem migdałowym, nałożyć na owoce, posypać brązowym cukrem, wstawić do piekarnika z grillem na 4-5 minut - zapiekać, aż cukier utworzy chrupiącą skórkę.
Podawać schłodzone.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tematem tego odcinka będzie dieta fitness. A co może być bardziej fitness,...
Nie zawsze muszą być rodzynki...
Na oleju...
W rondlu o szerokim dnie ułożyć wydrylowane śliwki. Zalać wodą z cukrem, postawić na ...
Z nektarynek usunąć pestki, owoce pokroić na 6 cząstek. Włożyć do formy żaroodpornej, ...