
Jabłka i nektarynki pokroić w plasterki. Wrzucić do rondla. Dolać 2 łyżki wody, dusić 7-10 minut, aż owoce zmiękną, ale się nie rozpadną. Dodać imbir, wystudzić. Przełożyć do formy żaroodpornej.
Jogurt wymieszać z cukrem pudrem i aromatem migdałowym, nałożyć na owoce, posypać brązowym cukrem, wstawić do piekarnika z grillem na 4-5 minut - zapiekać, aż cukier utworzy chrupiącą skórkę.
Podawać schłodzone.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tematem tego odcinka będzie dieta fitness. A co może być bardziej fitness,...
Mąkę przesiać, wyrobić z masłem (nożem). Dodać cukier i sodę. Zrobić dołek, wybić jaj ...
Białka oddzielić od żółtek, z białek ubić sztywną pianę. Dodać cukier i cukier wanili ...
Jabłka z miodem;-)
Kaszę wsypać na sito i porządnie wypłukać...