/ Przepisy / Roladki z farszem marchewkowym

Opis przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Rozbić z obu stron, natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez prasę, posypać solą i pieprzem.

Marchewkę umyć i obrać lub oczyścić, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por (tylko białą część) umyć i pokroić w półkrążki. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić rozdrobnione warzywa i smażyć do miękkości. Przyprawić domową mieszanką przypraw, solą i pieprzem.

Na każdy kawałek mięsa nałożyć farsz, zwinąć w roladki, obtoczyć w roztrzepanym jajku, mące i bułce tartej. Usmażyć z dwóch stron na rozgrzanym oleju.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 165
Ewa gotuje - odc. nr 165

W tym odcinku: roladki z farszem marchewkowym, sałatka brzoskwioniowa,...

 

Podobne przepisy

Placki ziemniaczane

Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać roztrzepane jajko, drobno posieka ...

Antrykot z rusztu

Wołowina!

Schab pieczony z jabłkami

Sól mocno rozgrzać na suchej, teflonowej patelni, wymieszać ze świeżo zmielonym piepr ...

Bigos cygański

Bez kapusty...

Wróć do listy przepisów