
Buraka pokroić w kostkę, ułożyć na folii aluminiowej, polać miodem, zrobić sakiewkę i upiec w piekarniku.
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Na przemian i stopniowo dodać mąkę, mleko i kakao, cały czas miksując. Dosypać proszek do pieczenia. Gdy masa zrobi się jednolita, dolać rozpuszczone i wystudzone masło. Na samym końcu wmieszać upieczone buraczki.
Ciasto przełożyć do foremek na babeczki (mogą być papierowe, natłuszczone masłem). Nakładać mniej więcej do 2/3 wysokości. Wstawić na około 25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C.
Po wystudzeniu udekorować roztopioną białą czekoladą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Bohaterem tego odcinka będzie burak. Ewa przygotuje z niego ciekawą przystawkę...
Galaretki rozpuścić, wylać na płaskie talerze. Gdy zastygną, pokroić w kostkę i nałoż ...
Mleczko kokosowe włożyć do lodówki, aby się schłodziło...
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodać cukier, wymieszany upr ...
Mąkę przesiać na stolnicę, wysiekać z chłodnym masłem. Dodać cukier puder, miąższ z l ...