Czekoladę z masłem roztopić w k±pieli wodnej i ostudzić. Jajka ubić, dodać cukier i m±kę.
Do ubitej masy jajecznej wmiksować przestudzon± czekoladę, po czym dodać lekko przesiekane orzechy.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 20-30 minut, w zależno¶ci od tego, jak bardzo „zakalcowate” ciasto chce się uzyskać (zdecydowanie lepsze jest wła¶nie to bardziej mokre i ciężkie).
Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem (można użyć do tego gotowych szablonów lub samemu przygotować ulubion± wycinankę). Podawać z lodami waniliowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Majowa aura sprzyja imprezowaniu na ¶wieżym powietrzu. Dlatego dzi¶ Ewa...
Do dużej miski przesiać m±kę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir oraz sól. Dodać zm ...
Ciasto z miodem i orzechami;-)
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na stolnicę przesiać m±kę z pros ...
M±kę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder...