Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Brownie

Opis przygotowania

Czekoladę z masłem roztopić w k±pieli wodnej i ostudzić. Jajka ubić, dodać cukier i m±kę.

Do ubitej masy jajecznej wmiksować przestudzon± czekoladę, po czym dodać lekko przesiekane orzechy.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 20-30 minut, w zależno¶ci od tego, jak bardzo „zakalcowate” ciasto chce się uzyskać (zdecydowanie lepsze jest wła¶nie to bardziej mokre i ciężkie).

Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem (można użyć do tego gotowych szablonów lub samemu przygotować ulubion± wycinankę). Podawać z lodami waniliowymi.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 189
Ewa gotuje - odc. nr 189

Majowa aura sprzyja imprezowaniu na ¶wieżym powietrzu. Dlatego dzi¶ Ewa...

 

Podobne przepisy

Ciasto imbirowe

Do dużej miski przesiać m±kę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir oraz sól. Dodać zm ...

Miodownik

Ciasto z miodem i orzechami;-)

Ciasteczka z marchewki

Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na stolnicę przesiać m±kę z pros ...

Ciasteczka lizaki

M±kę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder...

Wróć do listy przepisów