Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ziemniaki z pomidorami i fetą

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Przyprawić oregano i solą. Podsmażyć na patelni na mocno rozgrzanej oliwie. Wsypać kolendrę. Pod koniec dorzucić posiekany czosnek. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać drobno pokrojone pomidory oraz zalewę z puszki.

Piec w temp. 180 st. C do takiego momentu, aż ziemniaki zaczną robić się miękkie.

Wkruszyć fetę i zapiekać jeszcze przez chwilę. Udekorować listkami oregano.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 557
Ewa gotuje - odc. nr 557

Mamy jesień, więc tym razem Ewa zacznie od potrawy mocno rozgrzewającej...

 

Podobne przepisy

Szynka duszona w cydrze

Mięso pokroić na dość grube plastry. Obsmażyć z obu stron na maśle...

Wątróbka drobiowa z jabłkiem

Na dużej patelni rozgrzać masło i wrzucić wątróbkę. Obsmażyć na ostrym ogniu ze wszys ...

Zapiekanka w dyni

Z dyni odciąć górną część, środek wydrążyć. Posolić i wstawić na ok. 15 minut do piekarnika...

Klops z indyka

Znakomity na zimno, jak i na ciepło;-)

Wróć do listy przepisów