Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Białą kiełbasa z rusztu

Opis przygotowania

Białe kiełbasy ułożyć na kawałku folii aluminiowej. Posmarować sosem BBQ. Ułożyć plastry cebuli i zawinąć. Tak przygotowane pakunki upiec na ruszcie.

 

Piwo wlać do miski. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i paprykę. Wymieszać. Kiełbaski lekko naciąć i włożyć do marynaty. Przykryć i odstawić na minimum 2 godziny. Po tym czasie upiec na grillu. W trakcie można polewać marynatą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 511
Ewa gotuje - odc. nr 511

Kolejny odcinek pod znakiem grilla. Tym razem Ewa pokaże jak na ruszcie...

 

Podobne przepisy

Dorsz pod pesto

Filety pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć z obu stron solą i świeżo zmielonym piep ...

Podudzia kurczaka z kostką

Wersja klasyczna i w płatkach kukurydzianych...

Żeberka na ostro

Żeberka pokroić na mniejsze kawałki. W zamykanym naczyniu połączyć składniki marynaty ...

Ragout z indyka

Gulasz indyczy z warzywami oraz śliwkami z marynaty...

Wróć do listy przepisów