/ Przepisy / Kotleciki ziemniaczane

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać, ugotować i rozgnieść lub przecisnąć przez praskę. Dodać podsmażoną na maśle cebulę (drobna kostka). Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać 1 zastępnik jajka PKU (uprzednio rozprowadzić w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu) i mąkę PKU.

Uformować sznycelki, naciąć z obu stron „w kratkę”, obtoczyć w bułce tartej PKU, usmażyć w oliwie lub oleju.

Podawać z sałatką z pomidorów.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 56
Ewa gotuje - odc. nr 56

Tym razem gośćmi Ewy Wachowicz będą: Maja Konarska i jej brat, Mieszko....

 

Podobne przepisy

Kartoflanka

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wywarem...

Zielony barszcz ukraiński

Wiosenna zupa naszych wschodnich sąsiadów...

Chłodnik po warszawsku

Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...

Dynia marynowana

Na ostro!

Wróć do listy przepisów