
Z filetów usunąć możliwie jak najwięcej ości (jeśli są), naciąć dość gęsto nie przecinając skóry. Ułożyć skórą do dołu w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Posmarować roztopionym masłem. Przyprawić solą, pieprzem i curry. Posypać ziarenkami gorczycy. Dodać posiekany czosnek. Skropić sokiem z cytryny i odwrócić na drugą stronę. Odstawić na godzinę.
Zamarynowanego karpia piec przez 15 minut w temp. 220 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Zbliża się Boże Narodzenie, więc w kuchni Ewy pojawią się potrawy z myślą...
Marynowana w musztardzie i majonezie!
W rondelku rozgrzać oliwę, dodać drobno posiekaną cebulę, podsmażyć nie rumieniąc. Do ...
Rodzynki zalać białym winem lub wodą. Odstawić, by napęczniały. Solidny kawał indycze ...
Sałatę porwać na talerz (oprócz rzymskiej). Dodać przekrojone na pół pomidorki koktaj ...