
Plastry schabu przyprawić z obu stron solą i sezamem. Na wierzchu ułożyć pokrojony w plastry czosnek i gałązki rozmarynu. Włożyć do woreczków do wakowania i zgrzać w pakowarce próżniowej (usuwając przy tym powietrze). Gotować przez 1 ½ godziny w temp. 56 st. C.
Ugotowane mięso wyjąc z woreczków, usunąć czosnek oraz rozmaryn i zapiec na ruszcie.
Podawać z masłem z anchois.
Anchois odsączyć z zalewy i drobno pokroić. Szalotkę bardzo drobno posiekać. Masło zmiksować. Dodać anchois, szalotkę i musztardę. Przyprawić pieprzem. Wlać sok z cytryny. Wsypać paprykę i zmiksować. Przełożyć na pergamin i zwinąć jak roladę. Przechowywać w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Rzodkiewkę najczęściej jemy na surowo (samą lub jako składnik sałatek),...
Na patelni stopić masło. Gdy się spieni, dodać posiekaną cebulę, podsmażyć (aż się ze ...
Nóżki oprószyć solą. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem...
Kociołek wyłożyć liśćmi kapusty. Warzywa pokroić w talarki...
Sposób na kartofle...