/ Przepisy / Jaja z pastą jajeczną

Opis przygotowania

Jajka ugotować, obrać, przekroić na pół. Żółtka wyjąć, przetrzeć przez sito razem z twarogiem (lub serem almette). Dodać musztardę, sosy tabasco i worcester, sól i pieprz. Wymieszać.

Pastę nałożyć do wydrążonych białek - przy pomocy cukierniczego rękawa, dość finezyjnie.

Dekorować marynowanymi ogórkami, papryką i natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 12
Ewa gotuje - odc. nr 12

Kolejny odcinek magazynu kulinarnego "Ewa gotuje" rozpocznie się w…...

 

Podobne przepisy

Bliny

Jajka wybić do dużej miski i roztrzepać. Dodać sól i cukier, wymieszać. Gdy się rozpu ...

Sos rumiany

Innymi słowy: demi glace...

Omlet kokosowy z truskawkami

Słodkie śniadanie;-)

Cwibak z papryką, oliwkami i suszonymi pomidorami

Naszpikowany warzywami keks w wersji wytrawnej;-)

Wróć do listy przepisów