Jajka ugotować na twardo. By nie pękały, nakłuć skorupki na szerszym końcu. Ostudzić i osuszyć. Ostrym nożem przeciąć na pół. Wydrążyć, nie uszkadzając skorupek. Białka i żółtka drobno posiekać, rozgnieść widelcem.
Wymieszać z 2 łyżkami miękkiego masła i szczypiorkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Masę jajeczną nałożyć do skorupek, posypać bułką tartą. Resztę masła roztopić na patelni, połówki jajek ułożyć bułką tartą do spodu.
Przykryć i trzymać na ogniu przez kilka minut. Podawać na ciepło.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W Sobotę Wielkanocną Ewa Wachowicz zaprosi na tradycyjne polskie potrawy....
Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić dołeczek, wybić jajko, dodać sól i proszek do piecze ...
Chleb z... kaszy;-) Bez glutenu!
Przygotować wszystkie składniki - ziemniaki, cebule, pieczarki i pomidory obrać i pok ...
Królika i golonkę gotować do miękkości wraz z warzywami i suszonymi grzybami (przypra ...