Kolejny odcinek magazynu kulinarnego "Ewa gotuje" rozpocznie się w… laboratorium. Ewa Wachowicz i prof. Wiesław Barabasz z krakowskiej Akademii Rolniczej pokażą, jak w prosty sposób odróżnić jajko świeże od nieświeżego, i jak sprawdzić, czy jajko jest już ugotowane. Telewidzowie dowiedzą się też, co zrobić, by pozbyć się salmonelli i wirusa ptasiej grypy. Po takim wprowadzeniu kuchnia pani Ewy nie może obyć się bez jaj! Gospodyni programu przygotuje jajka sadzone na śmietanie i jajka faszerowane - z sosami worcester i tabasco. Jaj nie zabraknie też w deserze - po jajecznym obiedzie Ewa Wachowicz poleca torcik o nazwie "orzechówka". Pyszności!
Jajka ugotować, obrać, przekroić na pół. Żółtka wyjąć, przetrzeć przez sito razem z t ...
Na dużą patelnię wlać śmietanę i na wolnym ogniu gotować ją kilka minut - by trochę o ...
Mąkę z masłem posiekać nożem. Dodać wszystkie żółtka (dwa ugotowane i przetarte przez ...